BALK Zuid: een 10!

Zaterdag 10 mei jongstleden traden we op tijdens het BALK Festival Zuid in Zevenbergen, ook wel bekend als “De Fendert Zingt”. Het was een mooie en gezellige dag, overgoten met een sfeer van Brabantse gemoedelijkheid.

Het thema van de dag was Michael Jackson en alle deelnemende groepen hadden één of meerdere songs van the King of Pop in hun optreden verwerkt. Ana heeft voor ons een bijzondere medley / mash-up gearrangeerd met een wonderbaarlijke combinatie van vele MJ songs.
Afgaande op de reactie van het publiek was het een groot succes en in de juryrapporten werd dat nog eens bevestigd. De zaal reageerde ook enthousiast op That Man, waarin onze bas Ramon werd belaagd door alle dames. En de prachtige stilte tijdens de solo van Mireille in Another Love bezorgde ons werkelijk kippenvel!

Terug naar de juryrapporten, daar kunnen we zonder meer trots op zijn, met veel complimenten en mooie waarderingscijfers en uiteraard nog een aantal punten om weer verder aan te werken.
Wat er uitsprong was de score die jurylid Mathias Becker ons toekende voor choreografie, regie en algemene indruk. Een 10 (!), die krijg je toch niet vaak. Wij vinden dit extra gaaf omdat dit toch een bevestiging is van onze keuze om presentaties, beweging en een beetje acteren een belangrijke plaats te geven binnen onze optredens. Dat IS gewoon een onderdeel van onze “brand” en daar zijn we nu extra trots op. En dat zal ook zeker een reden zijn van een ander compliment dat we ook nu weer van diverse kanten kregen, namelijk dat we als groep zoveel plezier uitstralen.

Als je op een festivaldag als zaterdag na je eigen optreden nog andere koren en groepen ziet, merk je toch dat het soms lastig is voor het publiek om de aandacht vast te houden, zelfs als er (meer dan!) goed wordt gezongen.
En daarom ook alle lof en felicitaties aan onze Vlaardingse collega’s van Ladies on Stage, die werkelijk LOS gingen in hun Michael Jackson act en daar terecht voor werden beloond met de prijs voor beste presentatie.

(Hieronder een foto tijdens het inzingen, vlak voor ons optreden).

IMAG3431_Carl_Smoke

Reacties gesloten.