Kerst in Alexandrium

dec 19

Heb je ons kerstconcert gemist of kun je geen genoeg krijgen van kerstnummers? A.s zondag 23 december zingen wij tussen 15 en 16.30 uur 2x op het C&A/Hema-plein van Winkelcentrum Alexandrium.

We gaan weer beginnen!

aug 22

Jullie kunnen ons weer live zien op zaterdag 29 september tijdens de korendag in winkelcentrum De Loper in Vlaardingen. Wij zingen van 11.00 tot 11.20.

Hieronder het complete programma.

North Sea Round Town

jul 10

Zaterdag 7 juli zongen we in Alexandrium Shopping Center.

Foto’s Hielke Grootendorst.

Video’s Helden online

jun 24

Alle video’s van ons concert Helden staan nu op ons YouTube-kanaal. Kun je alles nog eens rustig bekijken. Tip: zet de afspeellijst Helden aan, dan zie je alle nummers achter elkaar. Video’s zijn gemaakt door IJsbrand Klok.

Bedankt!

jun 03

Geweldig!!!!
Wat waren jullie een fantastisch publiek! Bedankt voor alle complimenten en enthousiaste reacties. Onze oren gloeien ervan!

Ook zelf hebben we enorm genoten. Wat heerlijk dat onze muziek mensen zo kan raken.

Hieronder alvast wat eerste indrukken. Meer video’s en foto’s volgen. Kijk ook op onze Facebook pagina.

Helden menu

mei 18

Tip voor bezoekers van onze concerten op 1, 2 en 3 juni!

Gasterij Puur in Vlaardingen heeft speciaal voor bezoekers van ons Helden-concert een Helden-menu samengesteld voor 30 euro! Zo maak je er meteen een compleet avondje uit van. Uiteraard kun je ook van de kaart eten. Als je aangeeft dat je naar het theater gaat, houden ze er rekening mee qua tijd.

Burgemeester Vlaardingen beschermvrouwe Ratatouille

mei 04

Onze voorzitter Bob ging vandaag naar het stadhuis.
Het is nu officieel: Annemiek Jetten, Burgemeester van Vlaardingen, is onze Beschermvrouwe!
Welkom!

Ratatouille zingt op North Sea Round Town festival

mei 03

Zaterdag 7 juli zingen we tijdens het North Sea Round Town festival in het Alexandrium Shopping Center in Rotterdam!

Toegang is gratis. Zien we je daar? Zet het alvast in je agenda. Klik hier voor info.

 

Geslaagde workshop door vocal coach

apr 23

Zaterdag 21 april werden we gecoacht door zangpedagoog Harjo Pasveer.
Goede tips en veel inspiratie voor ons concert “Helden!”.
Het resultaat zien? Kom dan 1,2 of 3 juni naar de Stadsgehoorzaal Vlaardingen!

 

Repeititieweekend in de Biesbosch

apr 10

Afgelopen weekend hebben we grote stappen gezet in onze voorbereiding op ons concert “Helden!” tijdens ons traditionele repetitieweekend. Van zaterdagochtend tot zondagmiddag hebben we gezongen, gelachen, gedanst en veel opgestoken van een workshop podiumpresentatie. Hieronder een korte foto en video impressie van ons weekend.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Er zijn nog kaarten voor ons concert op 1, 2 en 3 juni.
Kijk snel op onze concertpagina.

Concertpagina online

feb 09

De concertpagina voor de “Helden!” concerten is vanaf nu online.

Klik hier.

BALK Top Festival 2017

nov 08

Op 4 november zongen we in de Doelen tijdens het BALK Top Festival. Het was een leuke dag en we hebben lekker gezongen.
Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Zomerterras 2017

aug 19

Daar stonden we gisteren als surprise act van The Red op het Zomerterras!
Wat supercool om mee te maken!
Bedankt mannen!

 

Ratatouille zingt op veteranendag

jul 06

Op zaterdag 1 juli mochten wij de veteranen van Vlaardingen toezingen. Een geslaagd optreden. Fijn dat iedereen, en in het bijzonder 1 veteraan, zo van ons optreden heeft genoten.
Foto’s: Ada Onderdelinden

Ratatouille wint 3e prijs tijdens korenfestival op Schiermonnikoog

jul 06

Trots! We hebben de derde prijs gewonnen tijdens het Muziek- en Zangfestival op Schiermonnikoog

Ratatouille zingt met Ernest Beuving

mrt 23

Op 11 maart heeft Ratatouille nogmaals de backing vocals mogen verzorgen van cabaretier Ernest Beuving.

In een uitverkocht Walhalla in Rotterdam hebben wij met elkaar een ontzettend leuke show gegeven. Het publiek reageerde erg enthousiast op alle grappen van Ernest, maar ook op de nummers die wij, als Ratatouille zijnde, zelf hebben gezongen.

Van Ernest kregen wij nog het volgende bedankje toegestuurd:

dank weer voor jullie mooie rol in onze show, het was weer super met jullie, voor de tweede keer mogen genieten van jullie mooie klanken, dit keer in een volle zaal.
Ik wil jullie enorm bedanken.
Tot een volgend mooi moment en veel succes,

Dierbare groet aan allen,
namens de hele Bende,

Ernest

Ernest Beuving Ernest Beuving2

Een “bronzen” Bossche Bol!

sep 27

Afgelopen zondag 25 september deden we weer mee aan het jaarlijkse festival Den Bosch Goes A Cappella. We waren dit keer met een kleine bezetting, 10 in plaats van 15, maar het voordeel van Ratatouille is, dat als je wat improviseert met de ingrediënten en het in kleine porties serveert, het nog steeds goed kan smaken! Na de eerste, tikje stroeve set in de kleine zaal voor de vakjury, konden we wat later helemaal los op het heerlijke grote podium van de Theaterzaal.

Ramon kreeg de zaal plat bij “Du Hast” en ook onze primeur van “When Doves Cry” werd heel enthousiast ontvangen. Dat werd later nog eens bevestigd in de uitslag van de “Bossche Bol”, de publieksprijs. Na het tellen van de stemmen bleek Dutch Organic Choir de winnaar te zijn met Twelve op de tweede plaats, waarvoor uiteraard onze hartelijke felicitaties. Maar……..we zijn heel blij en trots dat het publiek Ratatouille op een prachtige derde plaats heeft gezet! Dank aan alle stemmers!

 

Ratatouille wint Gouden Anker!

nov 11

Vol trots kijken we terug op ons optreden tijdens het korenfestival “Slag om het Anker” op 7 november j.l. in het Deltahotel te Vlaardingen.
We hebben 3x een halfuur heerlijk gezongen met veel kippenvel-momenten en we kregen lovende reacties van het publiek. Ook het kijken en luisteren naar de andere koren en het onderlinge contact was erg leuk.

Het was een enorme verrassing om te horen dat we bij de Publieksprijs 2de waren geworden die dag. We willen iedereen die op ons heeft gestemd dan ook heel erg bedanken!

Als klap op de vuurpijl hoorden we ’s avonds tijdens de prijsuitreiking dat we eerste waren geworden! In het juryrapport stonden lovende woorden: we werden geprezen voor onze meerstemmige harmonieën en de mooie presentatie van onze nummers. We ontvingen het Gouden Anker uit handen van burgemeester Bert Blase. Dat hij tevens onze beschermheer is, maakte het moment alleen nog maar mooier. Wat een mooie afsluiter van een geweldig leuke dag!

Het korenfestival “Slag om het Anker” werd voor de vijfde keer gehouden en er deden vijftien koren mee uit binnen- en buitenland. Het vrouwenkoor “Mixed Voices” dat ook onder leiding staat van Ana Mihajlovic en dat vorig jaar het Gouden Anker won, werd dit keer tweede. Gefeliciteerd dames! En grote complimenten voor Ana: ondanks dat ze ziek was, heeft ze deze dag twee koren gedirigeerd met dit mooie resultaat. Op naar volgend jaar!

IMG_3406

Hieronder een greep uit de velen enthousiaste reacties en persberichten.

IMG-20151111-WA0003_1_Sanna_Thin
IMG-20151111-WA0013_1_Sanna_Smoke1
IMG-20151111-WA0010_1_Ingrid_Perga
IMG-20151108-WA0007_1

Prijs bij “Slag om het Anker”!

nov 27

We genieten nog volop na van het korenfestival “Slag om het Anker” van 8 november jl. in het Deltahotel te Vlaardingen.
We kijken terug op een zeer geslaagde middag en avond die we onverwachts (maar daardoor des te leuker) afsloten met de Aanmoedigingsprijs (2e plaats)!

De middag begon met een welkomstfanfare bij de ingang van het Deltahotel en de sfeer zat er gelijk goed in. Het was een zonnige dag en er waren vele bezoekers op het korenfestival afgekomen. Naast verschillende shantykoren uit binnen en buitenland, een barbershopkoor en een vrouwenkoor mochten ook wij ons op dit festival laten zien en horen. We zongen drie keer in drie verschillende mooie zalen. Het publiek was erg enthousiast over onze optredens en we kregen veel leuke reacties! Na een gezellig en zeer goed verzorgd diner werd de uitslag bekend gemaakt: we hadden de aanmoedigingsprijs! En onze dirigente Ana viel zelfs met twee(!) koren in de prijzen. Haar vrouwenkoor Mixed Voices uit Rotterdam won het Gouden Anker!

Volgend jaar komen we zeker terug naar dit gezellige festival wat dan zijn eerste lustrum viert.

IMAG5320

IMAG5354

IMAG5357

IMAG5359

IMAG5367

IMAG5375

IMAG5381

IMG-20141108-WA0005

IMG-20141108-WA0016

BALK Zuid: een 10!

mei 13

Zaterdag 10 mei jongstleden traden we op tijdens het BALK Festival Zuid in Zevenbergen, ook wel bekend als “De Fendert Zingt”. Het was een mooie en gezellige dag, overgoten met een sfeer van Brabantse gemoedelijkheid.

Het thema van de dag was Michael Jackson en alle deelnemende groepen hadden één of meerdere songs van the King of Pop in hun optreden verwerkt. Ana heeft voor ons een bijzondere medley / mash-up gearrangeerd met een wonderbaarlijke combinatie van vele MJ songs.
Afgaande op de reactie van het publiek was het een groot succes en in de juryrapporten werd dat nog eens bevestigd. De zaal reageerde ook enthousiast op That Man, waarin onze bas Ramon werd belaagd door alle dames. En de prachtige stilte tijdens de solo van Mireille in Another Love bezorgde ons werkelijk kippenvel!

Terug naar de juryrapporten, daar kunnen we zonder meer trots op zijn, met veel complimenten en mooie waarderingscijfers en uiteraard nog een aantal punten om weer verder aan te werken.
Wat er uitsprong was de score die jurylid Mathias Becker ons toekende voor choreografie, regie en algemene indruk. Een 10 (!), die krijg je toch niet vaak. Wij vinden dit extra gaaf omdat dit toch een bevestiging is van onze keuze om presentaties, beweging en een beetje acteren een belangrijke plaats te geven binnen onze optredens. Dat IS gewoon een onderdeel van onze “brand” en daar zijn we nu extra trots op. En dat zal ook zeker een reden zijn van een ander compliment dat we ook nu weer van diverse kanten kregen, namelijk dat we als groep zoveel plezier uitstralen.

Als je op een festivaldag als zaterdag na je eigen optreden nog andere koren en groepen ziet, merk je toch dat het soms lastig is voor het publiek om de aandacht vast te houden, zelfs als er (meer dan!) goed wordt gezongen.
En daarom ook alle lof en felicitaties aan onze Vlaardingse collega’s van Ladies on Stage, die werkelijk LOS gingen in hun Michael Jackson act en daar terecht voor werden beloond met de prijs voor beste presentatie.

(Hieronder een foto tijdens het inzingen, vlak voor ons optreden).

IMAG3431_Carl_Smoke