Buitenplaats zangfestijn

mei 17

Zet aanstaande zondag alvast in je agenda. Wij zingen tijdens het zangfestijn bij de Buitenplaats in Vlaardingen. Toegang is gratis.

Kom je langs?

Kaarten theaterconcert “Anders” vanaf nu te bestellen!

apr 27

Het is eindelijk zover: op 30 september, 1 en 2 oktober 2022 geven we weer een concert in de Stadsgehoorzaal van Vlaardingen! Na de afgelopen coronajaren staan wij te trappelen om jou/jullie een fantastische avond/middag te bezorgen!

Kijk op onze concertpagina voor meer informatie. Of bestel direct je kaarten hier.

Data theaterconcerten bekend

sep 07

Nu er steeds meer versoepelingen zijn en het erop lijkt dat we langzaam weer teruggaan naar normaal, hebben we nieuwe data kunnen plannen voor onze theaterconcerten.
Deze zullen plaatshebben op:

Merry Christmas Everyone!

dec 18

Hier onze kerstwens voor jullie! Merry Christmas Everyone in een mooi arrangement van Ana Mihajlovic.

Opgenomen via BandLab, Zoom en onze eigen home video’s. Video editing door Mireille.
Speciale dank aan Stanislav Mitrovic!

 

 

 

Zangseizoen afgesloten

jul 20
Gisteren sloten we dit bijzondere koorseizoen af met een BBQ en zingen in de regen ☔️.
Ook namen we afscheid van Luc als tenor bij Ratatouille. Bedankt Luc en veel succes met nieuwe zangavonturen!
Fijne zomer allemaal en tot in september!

Collecte Cultuurfonds

mei 22

Wil jij ons steunen via de mobiele Anjeractie?

Ieder jaar collecteren wij van Ratatouille voor de Anjeractie van het Cultuurfonds. Het Cultuurfonds steunt lokale culturele instellingen, bijvoorbeeld met subsidie voor onze theaterconcerten in de Stadsgehoorzaal. De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor onze eigen spaarpot. Dit jaar bestaat het Cultuurfonds 80 jaar en daarom mogen wij maar liefst 100% van de opbrengst houden!

Daarom is ’t ontzettend jammer dat we vanwege de coronamaatregelen niet langs de deuren mogen. Maar daar is een oplossing voor: een mobiele collecte!

Via deze collecte kun je ons een financiële bijdrage sturen, zodat wij ook in de toekomst bijzondere activiteiten kunnen blijven organiseren.

Ondanks dat wij nu niet samen kunnen repeteren, maken we er online het beste van. Ons nieuwe theaterconcert is uitgesteld naar maart 2021, we hopen tegen die tijd weer te stralen op het podium. Aan ons zal het niet liggen!

Als je een bijdrage wilt leveren, klik dan hier.

De link heeft een unieke code die het bedrag koppelt aan Ratatouille.

Alvast heel erg bedankt!

We hebben een nieuwe tenor!

mrt 03

Graag stellen we jullie onze nieuwe tenor voor: Roel Weevers. Na lang zoeken hebben we hem (of eigenlijk heeft hij ons) gevonden. Roel, welkom bij Ratatouille en veel zangplezier!
We zijn nu op volle sterkte en zijn hard aan het repeteren aan nieuwe nummers voor ons theaterconcert in november.

Meer weten over Roel? Kijk hier.

Tweede plaats op het NKF

jan 20
Zaterdag 18 januari behaalden we de tweede plaats op het Nederlands Koren Festival, provincie Zuid-Holland
Cantiamo, gefeliciteerd met de eerste plek!

Nederlands Koren Festival

jan 09
Zaterdag 18 januari doen we mee met het Nederlands Korenfestival in het Zuidplein theater in Rotterdam! Dit is de voorronde voor de provincie Zuid-Holland. Er is een jury maar het publiek mag ook stemmen. Dus kom gezellig kijken.
https://www.theaterzuidplein.nl/productie/nederlands-koorfestival-2/

Kerstconcert Messengers en Ratatouille geslaagd!

dec 23

Op 20 december was ons kerstconcert samen met the Messengers in de Bethelkerk. Het thema was “What Christmas Means to Me”. Dit kwam terug in de verschillende nummers die werden gezongen: van het kerstverhaal tot de gezellige familiediners, van gospel tot pop en jazz, met begeleiding door de band en a capella. De kerk zat vol met enthousiast publiek en er was een geweldige sfeer.

Aan de actie voor de Voedselbank werd enthousiast meegedaan en dat leverde kratten vol spullen op. In alle opzichten een geslaagde avond.

We wensen u fijne feestdagen en tot ziens in het volgende jaar!

Foto’s: Gerard Janssen.

Kerstmarkt Vlaardingen

dec 14

Vanwege de wind zongen we tijdens de Vlaardingse kerstmarkt deels in de kerk, deels toch buiten op het podium. Dank aan het publiek dat buiten de kou en wind trotseerde om naar ons te luisteren.

Vocaal Festival

dec 10

Zondag 8 december hadden we een mooi optreden tijdens het Vocaal Festival in de Hallen te Amsterdam. Ratatouille on tour 😜
Tussen de schilderijen zongen we het enthousiaste publiek toe. Wat een leuke complimenten hebben we gekregen, dank daarvoor!

 

Vlaardingen Vol-Uit

okt 15

Met maar liefst 115 zangers en zangeressen van 8 verschillende koren deden we zaterdag 12 oktober mee aan het Vlaardingen Vol-Uit festival met leuke workshops, variërend van ritmiek, improvisatie tot smartlappen. Het eindresultaat hebben we daarna aan een laaiend enthousiast publiek mogen laten zien. Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op een mooie, lange dag. Foto: Renske Verbeek.

We mogen weer

sep 17

Het zangseizoen is weer begonnen en onze agenda raakt alweer aardig gevuld. Zo komen er optredens aan op diverse locaties en staat de kerst ook alweer voor de deur. Hou voor meer info de website en onze Facebook-pagina in de gaten.

Ook dit jaar mogen we weer meedoen met het BALK TOP-festival in de Doelen in Rotterdam op zaterdag 9 november. Wij zingen om 15.10. Info en kaarten via de website van het festival: https://www.balktopfestival.nl/index.php.

Huiskamerfestival

jul 12

Zaterdag 6 juli traden wij op tijdens het huiskamerfestival in Winkelcentrum Spaland.

Tenor gezocht

jan 22

Kerst in Alexandrium

dec 19

Heb je ons kerstconcert gemist of kun je geen genoeg krijgen van kerstnummers? A.s zondag 23 december zingen wij tussen 15 en 16.30 uur 2x op het C&A/Hema-plein van Winkelcentrum Alexandrium.

We gaan weer beginnen!

aug 22

Jullie kunnen ons weer live zien op zaterdag 29 september tijdens de korendag in winkelcentrum De Loper in Vlaardingen. Wij zingen van 11.00 tot 11.20.

Hieronder het complete programma.

North Sea Round Town

jul 10

Zaterdag 7 juli zongen we in Alexandrium Shopping Center.

Foto’s Hielke Grootendorst.

Video’s Helden online

jun 24

Alle video’s van ons concert Helden staan nu op ons YouTube-kanaal. Kun je alles nog eens rustig bekijken. Tip: zet de afspeellijst Helden aan, dan zie je alle nummers achter elkaar. Video’s zijn gemaakt door IJsbrand Klok.